VAR - NIEUWS

Nieuwe BoodschappenPlusBus gepresenteerd

Geplaatst op 25 juli 2018

Door Carla Wouterson

 

VLEUTEN-DE MEERN > Feest in BraZZerie Abrona afgelopen vrijdag, want daar werd de hagelnieuwe BoodshappenPlusBus voorgereden. De heer en mevrouw Weber (87 en 83) waren er helemaal klaar voor: ‘Wij maken regelmatig gebruik van de bus, geen parkeerzorgen en je wordt van deur tot deur opgehaald en thuisgebracht en er is een ruime keus aan uitjes.” De BoodschappenPlusBus heeft ca. 225 vrienden, Je mag een keer op proef mee en als het bevalt word je vriend voor slechts € 15,-. De bus neemt je mee nar markten, musea winkels, op vaartochtjes en tal van andere activiteiten en is een doorslaand succes gebleken. De PlusBus Erop Uit is bedoeld voor inwoners van Vleuten-De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijns die geen of moeilijk gebruik kunnen maken van eigen of openbaar vervoer om erop uit te gaan.

Eind 2014 werd de PlusBus zelfstandig, los van Welzaam en kon men aan de slag met de doelstellingen, waarvan er een was om in 2018 een nieuwe bus aan te schaffen. Voorzitter van de Stichting BoodschappenPlusBus Hans de Groot bedankte alle sponsoren en donateurs waaronder de Lions Club Vleuten en de studenten van het Utrecht RAG, het Nationaal Ouderenfonds en de gemeente Utrecht, die het nog resterende bedrag voor de aankoop overmaakte. Ook ging zijn dank uit naar penningmeester Els Levering, die door omstandigheden veel zaken heeft moeten regelen en overnemen.

V.l.n.r De nieuwe bus met als chauffeur Herman Makking, voorzitter Hans de Groot, penningmeester Els Levering, coördinator Bert Knijff en chauffeur Piet van Oostrum