Rondje door de provincie,.zaterdag 15 februari 2014

Om kwart over tien staat de boodschappen plus bus bij mij voor de deur en begint mijn reis met chauffeur Job en begeleidster Coby. Tevens is Job deze dag de BOB. Via Vleuterweide gaan wij naar De Meern en zakken langs de Oude Rijn richting Harmelen, Woerden,Zegveld, Woerdens Verlaat naar Wilnis. In Wilnis is de koffie stop, maar het bruine café gaat pas om 15.00 uur open. Aangezien wij met 8 personen waren was de barjuffrouw zo vriendelijk voor ons een kop koffie te zetten. Dit bakje viel bij een ieder in de smaak. De tocht gaat verder over hele smalle wegen door het enorme polderlandschap en plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord. Het Amsterdam Rijnkanaal over en zo komen wij in Nigtevecht en gaan via Loosdrecht langs de smalle kant naar Breukelen waar wij de lunch gebruiken om 13.30 uur. Een heerlijke pannenkoek gaat er bij de meeste van ons lekker in. Voldaan stappen wij weer in de bus. En gaan wij de andere kant van de provincie in die meer bebost is. We gaan via Maartensdijk, lage Vuurse, Soest, Doorn naar Wijk bij Duurstede. Via de lekdijk gaat de reis naar Nieuwegein en komen wij voorbij de Beatrixsluizen en gaan het Amsterdam Rijnkanaal over. Nu nog een klein stukje en we zijn weer in Vleuten. Precies om 17.00 uur zoals het staat vermeld in het boekje. Het was een prachtige rit met Job en Coby en een prima sfeer.

Bedankt mensen van de BoodschappenPlusBus 

Tiny Schouten – v.d. Meulen. 

 
De redaktie bedankt Mw. Schouten-v/d Meulen voor haar verslag van alweer een geslaagde dag van de BoodschappenPlusBus,
en hoopt in de toekomst meer van deze enthousiaste reakties van onze gasten te mogen ontvangen. 

Voorstelling Willeke Alberti, zaterdag 22-02-2014


Volle bus op weg naar Veenendaal theater de Lampegiet.
Erg gezellig theatertje ,dit optreden van Willeke ging via het ouderenfonds, zitplaatsen perfect ook voor Mevr.v.d Zouw.
 
Aanvang 20.00uur geen pauze tot 21.30 uur.

Willeke maakt er een geweldige show van,echt een vakvrouw
maar dat mag wel ook na zoveel jaren.
Na afloop krijg je gratis koffie of een wijntje aan geboden,erg gezellig. Goede parkeer plaats voor maar €1.
Mensen hebben enorm genoten,ook Suze en Piet.
Zeker voor herhaling vatbaar.
 

Piet v. Oostrum


 

Rondrit Het Groene Hart, 11 maart 2014

Na 8 mensen opgehaald te hebben hebben we onze rit naar Haarzuilen en verder naar Kockengen en vandaar naar Kamerik en van Kamerik naar Nieuwkoopseplassen, alwaar we koffie met appelgebak hebben genuttigd, in cafe 't Leeuwtje in het centrum van Noorden tegen over de kerk.
Uitstekende gelegenheid om wat te gebruiken, appelgebak is door de eigenaar zelf gemaakt, het gebak rolt uit elkaar van versheid. Echt een aanrader.
Onze weg vervolgd om de Nieuwkoopseplassen richting Bodengraven door Boskoop (boomkwekerijen). In Boskoop de lunch gebruikt in een eetcafe was ook uitstekend.
De rit weer vervolgd langs de Reeuwijkse plassen richting A-12 naar Waardenburg, vandaar door de polder naar Oudewater, en van Oudewater door Montfoort de Blindeweg naar Harmelen en van daar naar de Meern.
Einde Rit,Alle deelnemers vonden het een geweldige mooie rit.
 
Groetjes Piet en Gea.

Streekmuseum Krimpenerwaard, 22 maart 2014
 
Allereerst de gastvrouw van de dag Gea opgehaald, en samen naar de Touwslagerslaan om de bus te halen. Het idee om onze gast in rolstoel als laatste op te halen, moesten we laten varen omdat de eerste gast al bij de bus stond te wachten. De route aangepast, en de rest van onze gasten opgehaald. Jammer dat we bij het laatste adres te horen kregen dat deze deelnemer 'nergens vanaf wist', en er stellig van overtuigd was dat zij niet voor deze rit had ingeschreven. Dus, met één gast minder in de bus op weg richting Krimpen a/d IJssel. We hadden tijd in overvloed, en het weer deed ook zijn best om er een mooie dag van te maken, dus op ons gemakje de binnendoorroute genomen. In Schoonhoven zijn we gestopt voor een koffiepauze in Restaurant Belvedere, welke ik een dag van te voren gebeld had, omdat het restaurant op de eerste verdieping zit. Men had de luxe van een lift, dus voor rolstoelers, en rollators goed toegankelijk. Je zit daar pal aan de Lek, en omdat het op de eerste verdieping zit, geeft een mooi weids uitzicht over het water, en de passerende boten. Bij het vertrek regende het stevig, zodat ik eerst de bus zo dicht mogelijk bij de uitgang heb gemanouvreerd. Rolstoel ingeladen, de eerste rollator vastgezet, de tweede rollator vastgezet, en . . . . verrek waar is de derde rollator gebleven. Zes keer rond de bus gelopen, terug naar het restaurant en navraag gedaan, wat met honend gelach werd beantwoord, want hoe kun je in hemelsnaam een rollator kwijtraken, dus buiten de omgeving nog eens afgezocht. Of de rollator heeft op eigen houtje een afstand van 50 meter in de straat, en dan nog eens 10 meter linksaf afgelegd, of we zijn goed in de maling genomen door de plaatselijke grappenmaker. Ik hou het op het laatste.
Mijn plan was om verder langs de lek over Lekdijk naar Krimpen te rijden, maar om het niet al te makkelijk voor ons te maken, was deze wegens werkzaamheden afgesloten. Terug naar de N210 om de weg te vervolgen. Om 13:00 uur stonden we voor het museum, welke om 14:00 uur open ging. Dan maar een restaurantje zoeken om de lunch te genieten. Restaurants in de nabije omgeving van het museum gingen om 16:00 uur open, en na enig zoeken vonden we een restaurant waar de croquetten, tosti's en uitsmijters met veel smaak weggewerkt werden.
Terug bij het museum werden we hartelijk ontvangen door een gids die ons door het museum leidde, en met veel enthousiasme alles over en uit de Kemenerwaard uitlegde, en iedere vraag geduldig beantwoorde. Het was een leerzaam bezoek, en altijd interessant om te ontdekken hoe verschillend de streken in ons kleine landje kunnen zijn. Bij de terugreis hebben we voor de snelste weg gekozen, omdat in het museum de tijd leek stil leek te staan, bleek het erbuiten toch sneller te gaan dan gepland.
Om 18:00 hadden we onze laatste gast thuis, met de wetenschap dat op een enkele uitzondering na, de meesten van deze dag hebben genoten.
 
Groetjes Gea en Willem
zie ook foto's - maart 2014

Met één bus, drie luxe auto's, vier chauffeurs, twee gastvrouwen en zeventien enthousiaste gasten was het een hele planning voor onze collega's op kantoor om alles gestroomlijnd te krijgen, deze planning was perfect geregeld, en dat mag ook wel eens vermeld worden.
 
Afgesproken was dat iedere chauffeur zijn lijstje gasten van huis ophaalde, en dan op eigen gelegenheid naar de welbekende Toekan in Voorschoten zou rijden, waar wij gezamelijk de lunch zullen genieten, en genoten hebben we, want het eten bij dit restaurantketen is vrijwel altijd goed. Het buffet was zeer uitgebreid, van een simpel broodje kaas tot een warme lunch zoals Bami, kippenpootjes en gehaktballetjes. Voor iedere trek wat wils dus. Na de buiken vol en rond gegeten te hebben gingen we verder in kolonne richting Katwijk.
Bij het theater waren ruimschoots parkeerplekken voorhanden, enkel de prijs om te parkeren [€10:00] vond ik toch wel enigzins overdreven. Het kostte enig organisatietalent om al die billen op de juiste zittingen te parkeren, maar nadat de laatste chauffeur ook zijn plek had gevonden, gingen de lichten uit, en kon de voorstelling beginnen. Al snel werd het duidelijk dat je je ogen en oren goed de kost moest geven, want overal gebeurde wel wat. Toen ook nog de tribune begon te draaien, en je razendsnel van de ene scene in de andere gedraaid werd, was het spektakel helemaal compleet. Mede door de bewegende beelden welke op de wanden werden geprojecteerd, waande je jezelf het ene moment in een boot, en een ander moment in een vliegtuig.
De pauze verliep zeer vlotjes, omdat Henk in Voorschoten de consumties al had doorgebeld, stonden deze in de pauze al klaar, waardoor er niemand in die vervelende rij hoefde te staan.
Het vervolg na de pauze was zowaar nog spannender, en indrukwekkender dan de eerste helft. Heldendom, liefde en verraad zitten zo dicht bij elkaar. De voorstelling heeft bij mij een zeer grote indruk achtergelaten. Ook al ken je het verhaal, het boek, de film en dan nu ook het theaterstuk, het roept het diepste respect op aan diegenen die voor onze vijheid gevochten hebben .
 
Jan, Piet, Henk, Willem, Annelies en Wilma

Kinderdijk, dinsdag 6 mei 2014
 
7 personen +begeleider+berijder =9 personen, alle mensen de avond er voor gebeld en gevraagd of ze er bezwaar tegen hadden om een 1 uur eerder weg te gaan,niemand had daar bezwaar tegen, en ze vonden het juist fijn om vroeger weg te gaan.Aldus de mensen om 9 uur opgehaald,en om 9.45 uur op weg naar Kinderdijk maar dan binnendoor de route als volgd:
de Meern onder de A-12 rechtsaf Reierscop-Blindeweg-Montfoort-langs de IJssel noordzijde naar Oudewater even het centrum in kijken of de ooievaar nog op het nest zat,maar dat zat goed.Na Oudewater weer aan de noordzijde van de IJssel naar Haastrecht door Haastrecht naar de Vlist we hadden bij cafe de vlist hoek bornepas koffie willen gaan drinken,maar deze was gesloten,jammer,toen maar door gegaan naar Schoonhoven dit is niet zover meer.bij bakkerij Brokking koffie met eventueel gebak,leuk gezellig tentje.Na de koffie met de pont over gevaren naar Gelkenes rechtsaf de dijk langs de Lek via Ammerstol naarKinderdijk,bij aankomst parkeer plaats vol,zoals altijd,aan de mensen gevraagd of ze eerst wilde gaan lunchen, iedereen stemde daarmee in. De Dijk gevolgd naar een geschikte eet gelegenheid, maar veel is daar niet. Uiteindelijk kwamen we in Alblasserdam uit waar een Foodmaster was met een goede parkeer gelegenheid. Maar op weg naar Alblasserdam kom je langs al de gesloten scheepswerven zoals voorheen Verolme en nog diverse scheepswerven. Is een triest gezicht,alles is vervallen de ruiten zijn er uit gegooid.
Na de Lunch op naar Kinderdijk en weer het zelfde parkeerplaats vol mensen laten uitstappen en de bus op de dijk geparkeerd, gelukkig was er een plaatsje vrij.
Te voet naar het Molenpark en wat blijkt parkeerplaatsen voldoende, ik wist dit ik was er een beetje van op de hoogte ik heb verleden jaar ook mee gemaakt.
Ik had de avond er voor Tickets via internet besteld je hoeft ze alleen maar af te geven leek mij wel makkelijk,niet dus.
De toegang tot het park is vrij,alleen als je een daar voor aan gewezen molen wilt bezichtigen dan heb je een ticket nodig,er is ook een watergemaal te bezichtigen met een ticket.
Maar niemand had er intressen voor,m.a.w daar zat Piet met 9 tickets. Gelukkig had ik een geweldige assistente bij mij die ging proberen tussen het publiek proberen tickets te verkopen, en dat lukte haar nog ook ze verkocht er 2, maar er waren er 7 over. We zijn uiteindelijk op de rondvaart boot gestapt en zijn langs de molens gevaren en kwamen weer terug bij het begin punt. Inmiddels was er een (bedrijfsleider) naar ons toe gekomen en vroeg wat er aan de hand was, we hebben het hem uit gelegd wat er zich had af gespeeld,hij gaf mij het advies om met de overige tickets naar  de adminestratie te gaan en daar mijn beklag te doen. Wilma en ik zijn daar naar toe gegaan en we hebben het hele verhaal uit gelegd, maar daar konden ze niet aan beginnen, ik ben toen ook het punt van het parkeren aan gekaart, dat ik dat schandalig vind dat er geen fatsoenlijke manier je auto kwijt kan, en toen kregen we toch andere gezichten te zien. En ja hoor ik kreeg mijn geld terug, maar dat was maar eenmalig. Verder waren we gauw uitgekeken, en zijn we via het ooievaars dorp weer zuidzijde van de Lek Nieuwpoort-sluis-Ameide- Vianen weer naar Vleuten-de Meern, de deelnemers vonden het een prachtige rit zowel heen als terug.
 
waarschuwing als we in de toekomst nog eens naar Kinderdijk gaan.........
geen tickets bestellen via internet en de parkeerwachter negeren.
 
Namens rijder Piet en mijn lieftallige assistente Wilma
zie ook foto's - mei 2014

Dierenpark Amersfoort, 24 mei 2014

Een half uurtje vroeger als in het boekje vermeld, vertrokken Gea en ik, met een divers gezelschap, om kwart over tien richting Dierenpark Amersfoort. Bij vertrek hadden wij nog wel enige zorgen over wat het weer zou gaan doen die dag, want het was zwaar bewolkt, en de weersverwachtingen waren ook niet zo best. Deze zorgen bleken ongegrond, want ook vandaag zaten de weervrouwen en -mannen er weer eens naast, want na een sombere start werd het een stralende dag. Voordeel van eerder vertrekken is toch wel dat je rustig koffie kunt gaan drinken, en de lunch op een later tijdstip kunt plannen. De koffie hebben we bij de welbekende Toekan in Den Bilt genuttigd. Ook appelgebak met slagroom vond gretig aftrek. Na de koffie zijn wij rustig aan, binnendoor naar het Dierenpark gereden. Gea verzorgde de entreekaarten, terwijl ik een mooie plek voor de bus zocht. In het park besloten we om de looproute te volgen zodat we geen enkel dier zouden overslaan. Tussen half twee en twee uur begnnen enkele maagjes te knorren, en de benen verdienden ook wel even rust. De eerste eetgelegenheid die we tegenkwamen, werden direkt twee tafels in beslag genomen, en daarna gekeken wat er te eten viel. Dat waren tosti's en daar hadden de dames wel oren naar. De aanwezige heren hadden toch meer trek in frites met een frikandel of croquet, dus heb ik deze heren meegenomen naar een ander restaurant voor een echte mannenlunch. Bij onze terugkomst hadden de dames (heerlijk van het zonnetje genietend) zoiets van we zijn pas op de helft, maar de moeheid zit in de benen. Onderling hebben we er voor gekozen dat de mannen de route af zouden lopen, en dat de dames na een intiem bezoek aan een spin, rustig aan rond kwart voor de vier bij de uitgang  zouden wachten. Om vier uur liepen we gezamelijk naar de bus.
Moe, maar voldaan was iedereen weer op tijd thuis. Het was een mooie dag.
 
Groetjes Willem en Gea.
zie ook foto's - mei 2014

Stranduitje Petten, 3 juli 2014

Mijn dagje mee uit met de BPB,
 
Ik kon vanaf half negen worden opgehaald had Bert mij verteld.
En ja hoor, daar ging de bel al en een vrolijke Henk vroeg of ik er wel zin in had.
Nou, dat had ik zeker!
Vandaag mocht ik met de BPB mee naar Petten, naar de zee.
Terloops had ik in de wandelgangen gehoord dat dit in Zeeland zou liggen, dus ik keek er wel van op dat we richting Alkmaar gingen, ha..ha...ja, vrouwen en geografie hé....
Maar eerst halen we onze gastvrouw Gea van vandaag op, die altijd hartelijk is tegen iedereen.
Dan nog naar Vleuten en Haarzuilens en dan is iedereen klaar voor de rit naar zee.
In de bus wordt al volop gezellig bijgepraat, voorgesteld en van elkaars verhalen genoten.
Rond elf uur zijn we in Petten waar de mensen van het Ouderenfonds al klaar staan om de mensen uit onze bus met een strandrolstoel naar het strandhuis Zee en Zo te brengen.
Na een lekker bakkie koffie met slagroomtaart gaan Henk en ik met twee dames wandelen in zo'n strandrolstoel. Wel even wennen omdat hij helemaal niet wendbaar is, maar we zijn allemaal blij dat we lekker uit kunnen waaien en wat hebben we een mooi uitzicht, en lekker weer erbij!
 
Omdat ik dacht dat het zeewater te koud zal zijn had ik mijn badpak in onze bus gelaten.
Later ben ik toch even gaan pootje baaien, met als gevolg een natte rand onderaan mijn jurk.
Wat hebben we een lol gehad toen ik later in de bus op een handdoek moest plaats nemen.
 
Dames en Henk, ik heb genoten van alle gezelligheid, de zee en het mooie weer.
Bedankt voor deze gezellige dag en als ik zelf 55 plus ben weet ik jullie te vinden.
 
Tot ziens, Annelies

Veluwe rondrit 29 juni 2014
 
Op zondag 29 juni ben ik meegegaan met een rondrit over de Veluwe. Aangezien wij met 2 bussen gingen heeft chauffeur Hans de ochtendrit gedaan en chauffeur Henk de middagrit. In de ochtend ging de tocht binnen door naar Nunspeet, waar wij een lunch konden nuttigen. In de middag zijn wij naar Vierhouten geweest en een bezoek gebracht aan het Verscholen Dorp.In de oorlogstijd zaten hier mensen ondergedoken. Henk gaf ons enige informatie over de schuilplaats van de bewoners en hun gevangen neming. Wij als ouderen kunnen onze kinderen iets vertellen waarvan zij nog nauwelijks iets wisten. Het was een interessante en mooie dag.
 
Met vriendelijke groet, Mw. Machielse
 
De redaktie bedankt Mw. Machielse voor haar verslag van alweer een geslaagde dag van de BoodschappenPlusBus,
en hoopt in de toekomst meer van deze enthousiaste reakties van onze gasten te mogen ontvangen.