Juli t/m December

Land van Maas en Waal - 13 juli 2014
 
Op zondag 13 juli hebben wij, Suze en Hans, met onze clienten een mooie tocht door het Land van Maas en Waal gemaakt. Bij Zaltbommel verlieten wij het snelweg en reden oostelijk het land van maas en waal in. Via Dreumel ( leuk plaatsje aan de Waal) richting Beneden –Leeuwen gereden. We hebben bij ’t Veerhuis een heerlijke kop koffie gedronken, waarbij sommigen een lekker puntje appelgebak namen. Via Boven-Leeuwen helemaal binnendoor gereden naar Appeltern.  Daar gingen we de Maasdijk op. Prachtige vergezichten zowel links als rechts van de bus.
We kwamen uit in Wychen, waar we de lunch hebben gebruikt. Om terug niet dezelfde weg te gaan hebben we besloten om een stukje Brabant mee te pakken. In Grave hebben we door het stadje gereden. Uiteraard waren de winkeltjes allemaal dicht, maar sommige gaven aan hier graag eens te willen gaan winkelen in de toekomst.
Omdat vrijwel iedereen pruimen wilden kopen ( we hadden namelijk in het land van Maas en Waal diverse verkoopstalletjes gezien) Brabant via een veerpont weer  verlaten. Het “inslaan” van pruimen had als bijzonder kenmerk dat iedereen ineens trek kreeg in ijs.
Bij een benzinepomp konden we deze trek ook weer stillen en dat gaf de chauffeur gelijk de gelegenheid om de tank weer te vullen.
 
Hierna zat de stemming er goed in, want onder de bezielende leiding van Suze werd er volop gezongen in de bus. Bij Zaltbommel pakten we weer de snelweg richting huis.
 
Iedereen was enthousiast over deze dag net als Suze en ikzelf. 

Bloemencorso Leersum - 16 augustus 2014
 
Na twee weken eerder samen naar het varend corso in Sion (Den Hoorn) te zijn geweest, gingen ondergetekende met gastvrouw Coby dit keer op weg naar het bloemencorso in Leersum. Om exact half 10 waren wij bij onze eerste gast, en een uur later sloot ik de deuren na de laatste gast opgehaald te hebben, en konden wij op weg naar Leersum. Wij waren Haarzuilens nog niet uit, en er was al volop vrolijkheid in de bus, wat er op wees dat onze gasten er zin in hadden, en het beloofde een gezellige dag te gaan worden. Het enige dat nog roet in het eten kon strooien was het wisselvallige weer van de laatste dagen (weken). Gelukkig, op een klein buitje tijdens het eten na, bleef het verder de hele dag droog. Van De Meern/Vleuten naar Leersum is een kort ritje, zodat we bij de Biltsche Hoek onze koffiestop hebben gehouden. Opvallend was dat deze keer niemand cake, appelgebak of Bosche Bollen bij de koffie nam. Na de koffie op weg naar Leersum. Omdat we ruim in de tijd zaten, zijn we op ons gemakkie binnendoor, en door de bossen naar Leersum gereden.
In Leersum werd ik bij de eerste wegafzetting niet doorgelaten, dus ben ik naar een andere afzetting gereden, en met wat overredingskracht werd voor ons de afzetting verschoven, en konden wij een goed plekje gaan zoeken. De bus stond op 10 meter van het parcours. Dichterbij had ik een begonia op het dak moeten zetten, dan hadden we mee kunnen rijden in het corso.
Zoals eerder vermeld zaten we ruim in onze tijd, dus werd besloten om te eten voordat het corso zou gaan rijden. Op zo'n 200 meter was een goed restaurant (De Remise), en deze lag ook aan het parcours. De lunch bestond als gewoonlijk uit tosti's eieren en croquetten, en werd met een heerlijk koud glas 'karnemelk' weggespoeld. Tijdens het afrekenen van de lunch zijn Coby en ik even naar de bus teruggelopen om de klapstoeltjes (met dank aan Henk en Annelies) op te halen. Onderweg stond ook een boodschappenplubus uit Doorn, uitgerust met tafels stoelen en de nodige versnaperingen, was het ook bij hun een gezellige boel.
De stoeltjes hebben we op de kruising voor het restaurant geplaatst, zodat we de stoet aan zagen komen, en wanneer zij de bocht op de kruising namen, goed de praalwagens van alle kanten konden bekijken.
De stoet werd voorafgegaan door praalwagentjes van de jeugd. En gezien de kwaliteit van de wagens van deze junior bouwertjes kan Nederland verzekerd zijn dat er nog lange tijd van de bloemencorso's genoten kan worden.
Nadat de laatste wagen aan ons voorbijgetrokken was, werden de prijzen bekend gemaakt, en reed het hele circus nogmaals langs. Omdat de bus vrijwel op het parcours stond, en ik die daar op dat moment toch niet weg kon rijden, hebben we de stoet voor de tweede keer bekeken.
De bus ingeladen, het rollend materieel goed vastgezet, en omdat we niet meer zouden stoppen voor thee en toilet, reden we in één keer over de snelweg terug naar Vleuten/De Meern. Nadat alle gasten tevreden en voldaan thuisgebracht waren, was het ook voor ons tijd om op weg naar huis te gaan.
Om 18:30 uur zat ik aan een (naar mijn mening) welverdiend biertje.
 
Groetjes Coby en Willem
zie foto's - augustus 2014

Het charme van een stoomgemaal
zaterdag 23 augustus 2014
 
Op zaterdag 23 augustus zijn wij naar het Putter Stoomgemaal geweest. Wij konden ervaren hoe rustig een uit 1885 stoommachinewerkt en genieten van de geur van warme stoom en olie. Dit gemaal heeft 85 jaar de Arkemsepolder op niveua gehouden. Het is nog slechts één van de 8 werkende stoomgemalen in Nederland en werd in 1976 het stoomgemaal een beschermd Rijksmonument. Na 35 jaar van stilstand hebben vele vrijwilligers van 2000 tot 2005 gewerkt aan de restauratie om dit bijzondere erfgoed te bewaren. Een stoomgemaal bestaat uit 3 onderdelen, de ketel, de stoommachine en het scheprad. Het scheprad heeft een diameter van 6 meter en kan in 15 minuten een zwembad van 25 x 15 meter met een diepte van 1.10 mtr vullen. Het was een mooie ervaring om deze stoommachine in werking te zien en erg leerzaam door de uitleg van de vrijwillgers die veel konden vertellen over de werking van het Putterstoomgemaal.
 
Henk van der Aar
zie foto's - augustus 2014

Kijduin met Nat. Ouderenfonds - 8 september 2014
 
Op 8 september zijn wij weer een dag naar Kijkduin geweest. En wat hadden we mooi weer, het kon niet beter.
Daar aangekomen eerst lekkere koffie met wat lekkers, en toen even naar de zee, wat geweldig.
Ook de vrijwilligers waren weer zo bereid om met de gasten naar beneden te gaan.
Om 13.00 uur de lunch, en deze was weer goed geregeld. we hadden de tijd tot 15.00 uur.
Twee dames gingen leker op een bankje liggen, om van de zon te genieten.
Ja, en toen moesten we weer naar, en was het al met al een leuke dag.
 
Bedankt lieve dames, Gea de Boer
zie foto's - september 2014 

Zusters van Liefde, donderdag 2 oktober 2014
 
Op 2 oktober brachten wij een bezoek aan de Zusters van Liefde in Tilburg. Na een lekkere Bossche Bol bij van der valk in Vucht gingen wij richting Tilburg. Daar werden wij ontvangen in Mater Misericordiae een bejaarden tehuis waar 160 oud zusters (nonnen) wonen en worden verzorgt. Wij mochten deelnemen aan een heerlijk 3 gangen diner wat door de kok van het huis was gemaakt. Om 2 uur kwam zuster Veerle van den Belder ons op halen voor een rond leiding door het klooster en museum en kregen wij uitleg over het leven en werk van de zusters. Zo kwamen wij er achter dat het Anthonius ziekenhuis was opgericht door deze zusters. Als afscheid brachten wij een bezoek aan de kapel waar een uit hout gesneden altaar te zien was en mooie muurschilderingen. Na een indrukwekkende dag gingen wij weer richteing De Meern en konden wij terug kijken op een geslaagde dag.
 
Met vriendelijke groet.
 
Henk van der Aar
zie foto's - okt/nov/dec 2014

Herfstrondrit de Veluwe, 19 oktober 2014
 
                                                                                                                          Utrecht, 21 oktober 2014.
 
Een Herfstrondrit over de Veluwe op zondag 19 oktober. We gingen uit met 3 Boodschappen plus busjes met 3 enthousiaste chauffeurs en begeleiders.
Prachtig weer hadden wij die dag met z’n allen. En ook nog eens een tocht over de Posbank. Wat heb ik genoten van alle kleurschakeringen en van de herfst op de Veluwe en op de Posbank. Werkelijk prachtig.
Na deze mooie dag van uitgaan en leuke herinneringen werden wij weer veilig thuis gebracht door de chauffeurs en begeleidsters.
Heel veel dank voor deze onvergetelijke dag.
 
Met vriendelijke groet
Riek Willems - Lakerveld

De redaktie bedankt Mw. Willems-Lakerveld voor haar verslag van alweer een geslaagde dag van de BoodschappenPlusBus,
en hoopt in de toekomst meer van deze enthousiaste reakties van onze gasten te mogen ontvangen. 

De Kringloper Naarden, 9 en 28 oktober 2014
 
Op een prachtige nazomerdag in oktober, haalden we een zevental enthousiaste dames op om naar en grote kringloopwinkel genaamd “De Kringloper” in Naarden te gaan. De dames stonden al bij de voordeur om direct te kunnen instappen.
De meesten hadden een rollator bij zich, opdat zij op eigen gelegenheid zich door de kringloopwinkel konden bewegen. Ook was er één deelnemer met een rolstoel. Overigens was er bij de kringloopwinkel ook een rolstoel beschikbaar. Toen iedereen was opgehaald, reden we naar Breukelen, waar we aan de grote ronde tafel bij van de Valk van  een heerlijk kop koffie of thee genoten. Er werd gezellig gebabbeld met elkaar.
Na de koffiepauze reden we via een mooie route langs de Vecht naar Naarden.
We reden met de bus  via Bussum naar Naarden, maar een zoen bleef achterwege !
Aangekomen bij de Kringloper, ging ieder zijn eigen weg.
Er is een restaurant , waar je koffie, broodjes, tosties  soep en dergelijke kunt kopen voor een redelijke prijs.
Ook kun je je eigen meegebrachte boterhammen daar eten.
Het is een mooie winkel, waar alles goed en overzichtelijk is geëtaleerd.
Omstreeks  15.00 uur dronken we met elkaar weer thee en lieten we vol enthousiasme onze aankopen aan elkaar zien. Daarna stapten we voldaan met al de gekochte spullen weer in de bus en reden naar huis..
Iedereen had het een gezellige dag gevonden.
 
Hans Schutte, een begeleider.

Kerstmarkt Oberhausen 17 december 2014

 

Op een grijs grauw dag in december haalden Henk, de chauffeur en Hans de begeleider al vroeg de deelnemers, die zich voor deze dag hadden opgegeven, op.

Ons doel was: De Kerstmarkt in Oberhausen. Vrolijk en opgewekt reden we van vandaag op naar Duitsland. Daar de rit ongeveer anderhalf uur duurt, hebben we na ruim een uur gestopt, om bij wegrestauarant Hunxe “Kaffee mit Kuchen” te nuttigen. In Duitsland lijkt dat net even lekkerder dan thuis! Kort na deze pauze kwamen we in Oberhausen aan.

Wat een gezellige kerstmarkt met een fantastisch mooi groot overdekt winkelcentrum er naast.

Vanwege de regen zijn we eerst het winkelcentrum ingelopen, die prachtig met kerstverlichting was versierd.

Na een broodje “Sauerkraut en Bockwurst” of andere lekkernijen zijn we langs de “Knusperhäuschen” van de markt gelopen. Het was er een gezellige drukte. Veel mooie, leuke en grappige handwerkartikelen werden aangeboden en natuurlijk werd er glühwein geschonken.

We kwamen met cadeautjes voor thuis in de bus terug.

De busreis terug ging heel voorspoedig en aan het einde van de middag werd iedereen weer bij zijn huis afgezet.

Het was een fantastische dag!

De begeleider Hans Schutte..

zie foto's - okt/nov/dec 2014